5 vanlige feil du bør unngå når du vinterlagrer båten din

Ikke tømme motoren for kjølevæske

Mange tror at det å tømme motoren for kjølevæske er en god idé når man vinterlagrer båten. Dette er imidlertid en stor feil som kan føre til alvorlige skader på motoren. Når man tømmer kjølevæsken, vil det være luft i systemet som kan føre til korrosjon og rust. I tillegg kan det føre til at pakninger og tetninger tørker ut og sprekker. Det beste alternativet er å bruke en frostvæske som er egnet for båtmotorer og følge produsentens anbefalinger for vinterlagring. Dette vil beskytte motoren og sikre at den er klar til bruk når våren kommer.

Ikke la batteriet stå tilkoblet

Når du vinterlagrer båten din, er det viktig å ta vare på batteriet. En vanlig feil mange gjør er å la batteriet stå tilkoblet hele vinteren. Dette kan føre til at batteriet tappes for strøm og til slutt blir ødelagt. Det er derfor viktig å koble fra batteriet og oppbevare det på et tørt og kjølig sted. Du kan også lade opp batteriet en gang i måneden for å unngå at det tappes for strøm. På denne måten vil batteriet være klart til bruk når du tar båten ut av vinterlagringen.

Ikke glem å beskytte båten mot fuktighet

Fuktighet er en av de største fiendene til en båt som er lagret om vinteren. Det kan føre til mugg, rust og korrosjon, og kan også skade treverk og elektronikk. For å beskytte båten din mot fuktighet, bør du sørge for å tømme all vann fra systemene, inkludert motor, kjølesystem og toalett. Du bør også sørge for å tørke båten grundig før du lagrer den, og bruke en fuktighetsabsorberende pose eller avfukter for å holde fuktigheten nede. Det kan også være lurt å dekke båten med en presenning for å beskytte den mot regn og snø. Ved å ta disse enkle tiltakene, kan du forhindre skade på båten din og sikre at den er klar til bruk når våren kommer.

Ikke la drivstoffet stå i tanken

Det er viktig å ikke la drivstoffet stå i tanken når du vinterlagrer båten din. Drivstoffet kan bli gammelt og miste sin effektivitet over tid, og dette kan føre til problemer når du skal bruke båten igjen. For å unngå dette bør du fylle opp tanken helt før du setter båten på land for vinteren. Du kan også tilsette en drivstoffstabilisator for å forlenge levetiden til drivstoffet. Det er også lurt å starte motoren jevnlig gjennom vinteren for å sirkulere drivstoffet og unngå at det blir stående i tanken for lenge.

Ikke overse viktigheten av å dekke til båten

Når du vinterlagrer båten din, er det viktig å dekke den til for å beskytte den mot vær og vind. En god båtdekk kan forhindre at snø, is og regn samler seg på båten, noe som kan føre til skader på overflaten og interiøret. Det kan også beskytte mot sollys som kan bleke og skade båtens overflate. Sørg for å velge en båtdekk som passer til størrelsen og formen på båten din, og fest det godt for å unngå at det blåser av i sterke vinder. Å dekke til båten din kan virkelig forlenge levetiden og holde den i god stand for neste sesong.